Pekara Klas – kako urediti enterijer pekare

Sada ćemo predstaviti jedan zanimljiv projekat za enterijer pekare. Dizajniranje enterijera pekare ima dosta specifičnih zahteva. Zbog toga, ovaj projekat nam je bio poseban izazov.

pekara klas

Kako je započeo neobičan projekat za enterijer pekare

Klijent je zapravo predstavljao agenciju koja radi studiju izvodljivosti za vlasnika lanca pekara Klas, a koja se tiče renoviranja pekare i vraćanja njenog starog sjaja. Pored ekonomskih analiza, jedan deo te studije bio je i 3D prikaz jedne od pekara i to njenog unutrašnjeg i spoljašnjeg izgleda. Taj prikaz klijent je hteo da iskoristi za prezentaciju vlasniku.

Moramo odmah da kažemo da je klijent, iako zahtevan, bio izuzetno profesionalan i da je bilo prijatno sa njim saradjivati. Uopšte, obostrano razumevanje je neophodno za ovakvu vrstu posla koja iziskuje dosta komunikacije, budući da enterijerista i klijent zajedno moraju doći do onoga šta je klijent zamislio.

Dalji tok rada na projektu za enterijer pekare

Klijent nas je upoznao sa postoječim stanjem i onim šta on želi od enterijera pekare. Obavestio nas je da želi unutrašnji zid od cigle, dok bi suprotna strana bila cela u staklu. Spolja bi bila klupa, koju bi nadkrivljavala tenda.

enterijer pekare
Poprečni presek pekare
enterijer pekare
Jedan pogled na enterijer
enterijer pekare
Spoljni izgled

Prvim crtežima na kojjma su predstavljena idejna rešenja, klijent je bio zadovoljan, ali je zahtevao da enterijer pekare bude više u retro stilu. Preciznije, da moderni lusteri, stolovi i stolice budu zamenjeni sa starinskim. Nakon toga, zamolio je da modeli rafova budu napunjeni proizvodima tako da to bude što više uočljivo. Potom je zamolio da pored varijante kada je zid od cigala beo, dobije i varijantu kada je zid od crvene cigle.

enterijer pekare
Poprečni presek-varijanta sa crvenom ciglom

Finalizacija projekta

Kada smo konačno usaglasili sve i kada smo bili sigurni da je to sve što klijent želi, pristupili smo grafičkoj obradi ovog 3D modela. To se radi tako što se 3D model uveze u program za grafičku obradu. Tada može da se eksperimentiše sa materijalima i svetlom. Mogu na primer da se dodaju ljudi – goste pekare, prolaznici i automobile i dr. Može se takođe napraviti dnevni i noćni prikaz enterijera pekare.

vitrina

Renderovana slika enterijera pekare

Svrha renderovanja nije da da tehnički prikaz celog prostora (recimo poprečni presek). Svrha renderovanja je da dočara atmosferu enterijera. Da osetimo ambijent.

U svakom slučaju i klijent je bio zadovoljan enterijerom pekare, kao i obostranom saradnjom. Ostaje nam je da mu poželimo svu sreću na prezentaciji i da pekara Klas vrati svoj stari sjaj.

Similar Posts