Jedna sasvim obična kuhinja

Ovaj projekat je odličan primer koliko je 3D vizuelizacija unutrašnjeg prostora na kompjuterskom programu potrebna i kada se radi jedno tako uobičajeno osvežavanja u domu, kao što je promena kuhinje (elemenata i rasporeda).

Ovo je bio sasvim običan projekat za sasvim običnu kuhinju.  Klijent nije bio spreman da ekserimentiše sa formama, već je samo želeo da vidi kako će se novi kuhinjski elementi uklopiti uz male promene u rasporedu već postojećih objekata. 3D vizuelizacija mu je dala mogućnost da vidi kako će izgledati kuhijna u nekoliko varijanti, da bi mogao da odabere onu koja mu se najviše sviđa.

Jedna stvar koja mi je ubrzavala i olakšavala rad je ta da je klijent za sve vreme rada bio pored mene i davao mi uputstva. Tako nisam morao da više puta menjam gotov crtež, već sam sa klijentom, na licu mesta, za jedan dan, došao do željenog rešenja.

Poprečni presek
Presek iz ptičije perspektive

Inače, kuhinja o kojoj govorim se nalazi u staroj kući. I kao što to obično kod nas biva, kuća je sagrađena bez arhitektonskog plana, pa su neka rešenja čudna. Na primer, prozori su veoma mali, a jedan prozor je previsoko postavljen, gotovo uz sam plafon. To su stvari koje se ne mogu menjati, pa je unutrašnju kompoziciju potrebno sa tim uklopiti.

                                    Kuhinja obrade slike

Elem, kada smo završili 3D model u Sketchup-u i kada je klijent definitivno rekao da je to ono što on želi, pristupio sam renderovanju. Dodavao sam različite materijale i dekoraciju da bi klijent mogao da vidi što više varijanti, što i jeste smisao 3D vizuelizacije enterijera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *