Zanimljiv enterijer-ideje za uređenje open space enterijera

Evo prilike da se opiše jedan zanimljiv enterijer, organizovan kao open space. Ovaj zanimljiv enterijer u jednoj prostoriji ima kuhinju sa šankom, trpezariju, dnevnu sobu i spavaću sobu. Divan pogled na Dunav sa velike terase na koju se izlazi upotpunjuje ovaj zanimljiv enterijer.

Ovaj veliki otvoreni prostor bui je izdeljen samo nosećim stubovima koji su držali noseće grede. Imali smo nameru da te stubove u estetskom smislu učinimo fokalnim tačkama, tako što ćemo ih posebno dekorisati imitacijom cigle. Ovo će celom enterijeru dati notu industrijskog stila.

zanimljiv enterijer
Deo za dnevni boravak.

Kako smo osmislili ovaj “open space” zanimljiv enterijer

zanimljiv enterijer
Pogled sa šanka.

Zanimljiv enterijer o kojem je reč nalazi se u velikoj kući, kraj obale Dunava. Zapravo, to je samo manji deo velike kuće na tri nivoa, koju je klijent dovršavao. Dakle, na jednom nivou klijent je želeo veliki open space, gde bi se nalazila kuhinja, trpezarija, dnevna soba i spavaća soba. Spavaći deo bi se vizuelno odvojio komodama, na kojima bi bile police za knjige. Na taj način ovaj rezidencijalni prostor bi se lako moga transformisati u poslovni prostor, što je bila glavna želja klijenta.

Klijetu je bila potrebna pomoć kako da osmisli i uklopi nameštaj i boje tako da dobije jedan zanimljiv enterijer. Takođe, bitne su mu bile mere, posebno mere kuhinje. Projektovanje enterijera podrazumeva jasan i sveobuhvatan plan tako da izvođač može bez problema da po njemu izvede potrebne radove.

Kojem stilu pripada ovaj zanimljiv enterijer?

Ono što je posebno olakšavalo rad na ovom projektu jeste činjenica da je klijent tačno znao šta hoće. Njemu je samo bio potreban 3D model da vidi kako će to izgledati na kraju. Enterijer je bio mešavina industrijskog stila i modernog stila sredine XX veka. Zidovi su bili kobinacija braon i svetlo-oker boje. Fotelje za dnevnu sobu su kožne, česterfild marke. Trpezarijski sto, stolice, komode, police i šank su tamno-braon boje.

Dakle što se tiče boja i nameštaja on se uklapa u jedan topli stil sredine XX veka. S druge strane betonski stubovi i čitav jedan transparetan zid u prozorima svrstavaju ovaj zanimljiv enterijer u industrijski stil. Ova dva stila se jako lepo uklapaju i sa nekoliko velikih egzotičnih biljaka čine jedan topli i zanimljiv enterijerm koji kao da je iz nekog drugog vremena.

zanimljiv enterijer
Deo za dnevni boravak.

Organizacija prostora u “open space” enterijeru  

zanimljiv enterijer
Pogled iz ptičije perspektive.

Kod open space enterijera jako je bitna organizacija prostora. Open space nam daje velike mogućnost da budemo kreativni prilikom pravljenja rasporeda. Četiri betonska stuba su nam davala orijentaciju kako da podelimo open space na delove. Spavaći deo ide od prozora do prvog stuba. Do njega ide dnevni boravak odeljen od spavaćeg komodama i policama, a od trpezarije samim rasporedom nameštaja.

Trpezarijski sto se nalazi na velikom praznom prostoru između druga dva stuba. U nastavku je kuhinja sa šankom. U nju su pored standardnih kuhinjskih uredjaja morali da stanu veš mašina i mašina za sušenje veša. Zato su klijentu mere kuhinje i raspored uređaja bili jako bitni. Spoljni front šanka treba da bude ustvari akvarijum, koji treba da se nalazi u samom šanku. Ovim će ovaj zanimljiv enterijer dobiti jednu posebnu crtu egzotičnosti.   

Završetak projekta i krajnja ocena

open space
Pogled na šank.

Nakon usaglašavanja svih detalja vezanih za raspored, stil i estetiku, klijent je dobio realistične slike svog enterijera. Dobio je i tačne mere kuhinje sa šankom i nameštaja. Međutim ono što je klijenta posebno obradovalo jeste tzv. “show room”, odnosno mogućnost da se virtuelno kreće kroz čitav model enterijera i da zalazi u svaki kutak. Ovo klijentu omogućava da se detaljno upozna sa svojim enterijerom i da oseti kao da se nalazi u njemu.

Sve u svemu klijent je dobio detaljan projekat enterijera i sada može slobodno da krene u izvođenje radova. Bilo da ovaj prostor bude koristio za življenje ili kao poslovni prostor, biće to jedan vrlo egzotičan i zanimljiv enterijer.

Similar Posts