Enterijer kupatila, kako uklopiti galanteriju, nameštaj i pločice

Koliko vam je bitan enterijer kupatila? Koliko vam je bitno da uklopite ploćice i galanteriju da bi ste dobili jedan moderan enterijer kupatila? Da li biste potražili pomoć dizajnera enterijera da vam pomogne da odmislite moderan enterijer kupatila?

Naš klijent je želeo moderan enterijer kupatila

moderan enterijer kupatila
Enterijer kupatila, pogled na lavabo i ogledalo

Napraviti skladan i moderan enterijer kupatila nije nimalo lak zadatak. Čak i da znate kako želite da vam kupatilo izgleda, nije lako da uklopite prave pločice sa galanterijom koju ste izabrali. Na primer, možete da uzmete pločice koje vam se jako sviđaju. Kad ih stavite, medjutim, shvatite da se one jednostavno neuklapaju u moderan enterijer kupatila. Zato je pametno da potražite pomoć dizajnera enterijera koji će vam izaditi 3D model enterijera kupatila. Tada da možete da probate više varijanti pre nego što počnete sa radovima.

To je bio slučaj sa našim klijentom koji je želeo jedan izrazito moderan enterijer kupatila i bilo mu je bitno da vidi kako će to izgledati na 3D modelu. Iako je odprilike znao šta želi nije bio siguran kakve pločice da uzme i koju boju i teksturu galanterije da odabere.

Klijent je dakle želemo moderan enterijer kupatila u kome će preovladavati organske boje i teksture. Želeo je crni granitni lavabo i wc šolju. Vodo-kotlić je trebao biti sakriven pločicama. Tuš kabina treba da bude u nivou podnih pločica. Komode i police treba da budu u prirodnoj teksturi i boji drveta. Osvetljenje će činiti led trake sakrivene gips pločama.

Evo kako smo dizajnirani moderan enterijer kupatila

Imajući u vidu da smo već imali dosta informacije kakav enterijer kupatila klijent želi, odmah smo mogli da počnemo sa izradom 3D modela. Granitna crna wc šolja i lavabo, koji se inače uvoze iz Italije, savršeno se uklapaju sa prirodnom teksturom drveta. Lavabo je ovalnog i asimetričnog oblika. On nije ugrađen u komodu, već izgleda kao da je samo spušten na nju. Time se ostavlja intrigantan utisak prirodnosti i spontanosti.

Komoda na kojoj stoji lavabo  je, kao što smo rekli, u prirodnoj teksturi drveta tamnije boje. Ima po dve gornje i donje fioke. Gornje fioke će služiti za odlaganje različitih toaletnih stvari, dok će donje biti za prljav veš, jedna za beli, a druga za šareni. Ovakvu komodu, kao i ostali nameštaj u kupatilu, klijentima će izraditi stolar po meri.

Iznad komode i lavaboa je veliko ogledalo ovalnog oblika oivičeno led trakom koje obezbedjuje namensko osvetlje. Sa leve strane je polica za odlaganje kozmetike a sa desne viseća komoda. Namerno smo se odlučili za ovako asimetričnu kombinaciju kako bismo učinili enterijer kupatila uzbudljivijim.

tuš kabina
Pogled na tuš kabinu.
uredjenje kupatila
Pogled na vrata.

Ostatak prostora smo iskoristili tako što smo preko puta tuš kabine postavili sušač za peškir, a pored veš mašine, još jednu dodatnu komodu. Predložili smo klijentima i da bojler sakriju drvenim panelima iste boje i teksture kao i ostatak nameštaja i da nabave veš mašinu u crnoj boji. Time bi bilo postignut savršen balans boja i tekstura.

Odabir pločica, jako važna stavka za enterijer kupatila

Klijenti su želeli podne pločice da budu u imitaciji drveta, te da budu svetlo smeđe boje. S druge strane želeli su da zidne pločice imaju teksturu kamena sa sivim i smedjim šarama. Međutim na 3D modelu smo videli da se takve zidne pločice nikako ne uklapaju. Ta smeđa šara je previše napadna. Jednostavno bode oči. S druge strane te pločice koje su klijenti hteli da uzmu su prevelike za ovo kupatilo. One su 80x80cm, a za ovo kupatilo pločice ne trebaju da budu veće od 40x40cm.

Zato smo za klijenta odabrali druge pločice. One su isto u teksturi kamena, ali su sive boje sa belim šarama. I naravno odgovarajuće su veličine.  Ovo je jedna od najvećih prednosti kada imate 3D model enterijera. Možete da probate u više varijanti materijala da vidite kako će se uklopiti pre nego što počnete sa radovima, kada je već kasno.

uredjenje kupatila
Pogled iz tuš kabine.

Završetak projekta

Dizajnom enterijera kupatila dobili smo savršen sklad boja i oblika. U kupatilu su zastupljena tri od pet osnovnih elementa po feng šui, a to su kamen, drvo i naravno voda. Ovim se postiže idealna harmonija, kao i ambijent koji odiše prirodnošću i opuštenoću.

Klijenti ne samo što su dobili 3D model enterijera kupatila, već im je izrađen i plan osnove sa ucrtanim instalacijama, neophodnim za izvođenje radova. Ovu dodatnu uslugu pružamo po potrebi, tako da klijent može da kod nas dobije sve što mu je neophodno da krene sa radovima.

Similar Posts